fredag 6 juni 2008

min lilla sessa =(

Idag efter frukosten smörjde jag flickorna och sen gick dom ut. Tindra kom ganska snabbt in igen och hennes öga var sååå svullet. Ser knappt något på det ju=(
Ringde sjukvådsupplysningen direkt och dom sa att det var en alergisk chock. Hon tåler inte myggbett:( Hon har fått några stycken nu dom senaste dagarna och dom blir 5cm i diametern :S

Igår fick hon en hel del så det var det som hade utlöst detta sa dom. Jag skulle bara ge henne Tavegyl mot klådan, vilket jag hade hemma! Och sen på måndag ska jag ringa läkaren och få alergimedicin utskrivet till henne. Dom receptfria på apoteket är från 6år så det vågar man inte.

Ska även be om ett nytt pricktest för det andra tog vi när hon var 1år och då visade det lite på pollen, hö, halm m.m Och det kan ju ha blivit mer nu. Det et man aldrig. Så längesen och vi bor i skogen så det är lika bra att kolla upp det.
Ögat har inget med det o göra men bäst o va på säkra sidan. Hade det varit det så hade ögat kliat och runnit.

torsdag 5 juni 2008

Torsdag!

När bejbi och Tindra kom hem så lagade jag mat och bejbi skurade golvet i köket=) SOm vanligt kastade han ut en spann med vatten och sen srubbade han med en borste innan han sög upp allt med vår damsugare!
Medan maten stod på spisen så flyttade vi över den andra gravida fisken till "bb" Tänkte att hon ska väl snart föda med och då vill ja ha bebisarna kvar. Man vet inte hur många den andra fick ju. Men där är 4kvar=)


Middagen blev serverad på ballkongen=) Den som ligger mot vägen. Mysigt!! För mycket sol för att sitta och äta på den andra + att deras pool är där.
Usch måste tömma den en dag med. Kanske i morgon?! Så man kan fylla den där nere till dom

Efter maten, som blev sen idag pga värmen, begav vi oss till sjön för ett kvällsdopp!!


Milli tyckte det var för kallt. Tindra och jag hoppade i vid stegen. Youssef tog längre tid på sig=) men gick ut tillsist!!


På väg till sjön=)































Bejbi känner på vattnet
När vi kom tillbaka så stannade vi och pratade med dom nya grannarna=) Trevliga människor.
Nu när Miranda tittade till vårt BB så hade hon fått ungar=) haha jag kände det på mig!! 4små små små yngel. Dom andra jag upptäckte idag måste vara några dagar gammla
Nu blir det rabarberpaj och vaniljsås=) Lite sent men alla är ju lediga nu i några dagar!!
Klockan är nu 23,20

Varmt

Fy fan vad vi har det varmt idag. Detta är lungt den varmaste dagen detta året!! Har fläkten på men blää vad varmt de är ändå.
Ute kan man bara inte vara. En snabbis med hundarna och sen in igen. Dom får ta en lång promenad ikväll ist.

När jag beklagade mig för min bror precis så sa han
- Det är lika varmt i shtlm som i athen idag.

Visst, vi bor inte i Stockholm men här är minst lika varmt!!

Väntar på att Miranda ska komma hem från skolan nu. Sen får vi nog ta och bege oss till sjön en stund så man kan bada!!

Fick mejl av min lärare idag=) Ska träffa henne nästa vecka och få två jurser jag ska läsa över sommaren. Sen sa hon att jag var istort sett klar med alla obligatoriska ämnena på utbildningen!! Sen är det bara egna kurser kvar efter eget val=) SKÖNT!!! Klarar jag läsa dessa två hemma (100p x 2) Så har jag bara 100p kvar att läsa in sen så jag blir klar till jul=)=)=)

Bebisar!


För en stund sen när jag vaknade så satte jag mig som vanligt och rökte och tittade på fiskarna. Där var bebisar, yngel=) Så små och söta!!

Väckte flickorna och dom tyckte det var skoj!! Dom satt och åt frukost bredvid dom och bara tittade=)

Nu ska jag sätta upp MIllis hår och skicka iväg henne till skolan!

onsdag 4 juni 2008

väntar


Sitter nu och väntar på att min man ska komma hem. Köttfärslimpan står i ugnen, klar, och allt allt annat är med klart. Bara han som fattas. Börjar bli super hungrig nu!!

Läst ut min bok idag. Så bra den var. Kan rekomendera den!!
Ödets vägar av Judith Lennox.

Tindra har varit på dagis och bejbi hos tandläkaren. Börjat på sin andra tand. vadå de tar tid?! Började långt innan jul ju:S

Resan blev även betald idag. Inte en dag för sent=) Så nu känns det verkligen som man ska resa. Innan har det bara varit prat...Flickorna ser fram emot detta och jag hoppas det blir en bra månad där nere!! Eller 3½vecka för att vara exakt=)


tisdag 3 juni 2008

Trött!!

Fan vad trött jag är idag :( Måste vara solen. Haha fattar mig inte på folk. Klagar när de e kallt och klagar när de e varmt :)
Aldrig nöjda

Har inte hänt något skoj idag. Inte som är och skriva om här iaf!

Nä nu ska jag ner i tvätten!!

måndag 2 juni 2008

Ny vecka igen!

Ja då var det redan ny vecka nu då.
Tiden går så snabbt. Och vilse på dagarna blir man nu när man har sommarlov=)

Igår höll jag mig inne den mesta tiden. Kände att jag ville ta det lite lungt med solen. Fick så de räckte i lördags. Inte så jag brände mig men...

Vi fixade en lina till hundarna där ute så dom kan springa lite men ändå sitta fast=) Perfekt!!

Idag skickade jag iväg Milli till skolan. Precis när hon gick så vaknade Tindra=) Gjorde frukost till henne och sen satte jag mig med min bok jag började läsa i lördags vid sjön. Inte för de blev så mycket läsande då=)
Jätte bra från första sidan!!

Vid lunchtid satte jag ut hundarna i trädgården och la mig där på en filt och läste. Vid tre kom Tindra och Youssef hem. Vid fyra kom Patric hit med Roxy. Han lämnade Roxy här och sen gick pojkarna en sväng.
När dom kom tillbaka tog dom Gniztra o Nemo och gick till sjön. Jag satt i kö till försäkringskassan när dom gick så Jag och flickorna cyklade med dit efter en stund. Flickorna badade och Gniztra med=) Efter ett tag kom även Elin dit.

Hem och lagade mat. Åt och sen gick vi ut i trädgården och spelade kubb. Flickorna hjulade lite och jag plockade undan lite av deras saker som låg ute. Läste lite i min bok innan vi gick in.

Nu ska jag kasta flickorna i säng=) Klockan än ju ändå 20,30